UberStudent Forums
http://uberstudent.com/phpBB/

Dual Monitor - How to make a monitor primary?
http://uberstudent.com/phpBB/viewtopic.php?f=6&t=1076
Page 1 of 1

Author:  Hugo Cavaco [ Fri Nov 13, 2015 8:44 pm ]
Post subject:  Dual Monitor - How to make a monitor primary?

Hello,

I`m new to using Linux and this distro was the only one that got my attention. I really like it but I have one problem.
While other distros let me set the primary monitor, this doesn`t have an option for it.
When I turn on my second monitor, it becomes the primary, while it should really be the auxiliary one.
Is there a way I can select witch monitor to be the main one?

Best Regards ;)
Hugo Cavaco

Author:  Stephen Ewen [ Sat Nov 14, 2015 7:52 am ]
Post subject:  Re: Dual Monitor - How to make a monitor primary?

I can see that how doing what you asked is not terribly intuitive in Xfce 4.10, the desktop environment that UberStudent 4.1 uses.

UberStudent is just days away from getting a major upgrade to 4.3. Based on your post, I've made how to configure monitors in UberStudent 4.3 much more intuitive. You'll get the upgrade shortly just by running normal updates from the Update Manager.

Until then, you can do the following:

1. Go to Settings menu > Hardware > Display.

2. You'll probably pretty easily figure it out there. ;) If not, let me know. :geek:

Author:  Hugo Cavaco [ Tue Dec 01, 2015 12:08 am ]
Post subject:  Re: Dual Monitor - How to make a monitor primary?

Hi again,

Sorry, I only had the chance to reply today.
I`m happy to know that this will be easier with update 4.3.
Will it take much longer for the update to be available?

I also have another problem. I want to configure my Main Menu. Sadly when I got to Settings > Main Menu Editor, I get the following error:

Unable to start "alacarte"
Failed to execute child process "alacarte" (Permission denied)

How can I fix this?

Best regards,
Hugo Cavaco

Author:  Stephen Ewen [ Tue Dec 01, 2015 7:36 am ]
Post subject:  Re: Dual Monitor - How to make a monitor primary?

Just reinstall alacarte. ;)

Does that fix the issue?

Author:  Hugo Cavaco [ Tue Dec 01, 2015 4:24 pm ]
Post subject:  Re: Dual Monitor - How to make a monitor primary?

Stephen Ewen wrote:
Just reinstall alacarte. ;)

Does that fix the issue?


Yes, that fixed it!
Thank you!

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/