UberStudent Forums
http://uberstudent.com/phpBB/

US 4.0 installation fails at start of file copy process jdk
http://uberstudent.com/phpBB/viewtopic.php?f=4&t=629
Page 1 of 1

Author:  DontTazeMe [ Mon Jul 21, 2014 7:25 pm ]
Post subject:  US 4.0 installation fails at start of file copy process jdk

"saving installed packages" stalls
"openjdk runtime environment....
"openjdk server vm ....
** message: console message: file:///usr/share/ubiquity-slideshow/slides/directory.js @1: ReferenceError: Can't find variable: directory

If you want to troubleshoot you can call me uytwqwqttr its the number above and to the left of each letter on the keyboard.

Author:  Michael Krell [ Mon Jul 21, 2014 8:16 pm ]
Post subject:  Re: US 4.0 installation fails at start of file copy process

Did you check the MD5 checksum?

I just found that the Uberstudent 4.0 file I just downloaded was very incomplete, only 1,096,488kb instead of 2.8Gb.

Michael

Author:  DontTazeMe [ Tue Jul 22, 2014 2:49 am ]
Post subject:  Re: US 4.0 installation fails at start of file copy process

Downloaded it twice. Same thing. Anyone else try installing yet?

Author:  Stephen Ewen [ Tue Jul 22, 2014 5:10 am ]
Post subject:  Re: US 4.0 installation fails at start of file copy process

Your download is somehow becoming corrupted by being interrupted. This can sometimes happen with large files, especially if you have a dynamic IP. I strongly recommend a download manager, such as https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... wnthemall/

The ISO files uploaded perfectly yesterday. 40 minutes ago I finished downloading the amd64 and i386 ISOs directly from Sourceforge and installed both of them just now without issue.

Author:  Stephen Ewen [ Tue Jul 22, 2014 5:42 am ]
Post subject:  Re: US 4.0 installation fails at start of file copy process

The ubiquity slideshow error is entirely trivial, as are 99% or so of other "errors" in Linux. It installs just fine if you give it the required time. UberStudent is not a barebones system and it will take longer to complete installation than what you might be used to with barebones Linux distros. I just right now again finished installing without issue both the amd64 and i386 versions of 4.0, downloaded directly from SourceForge.

Author:  Michael Krell [ Tue Jul 22, 2014 11:51 am ]
Post subject:  Re: US 4.0 installation fails at start of file copy process

My second download attempt went fine, MD5 matches.
Have not installed it yet.

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/