UberStudent Forums
http://uberstudent.com/phpBB/

[SOLVED] Booting into Uberstudent from Compaq CQ5700F
http://uberstudent.com/phpBB/viewtopic.php?f=4&t=518
Page 1 of 1

Author:  Teiganh [ Fri Jul 26, 2013 9:57 pm ]
Post subject:  [SOLVED] Booting into Uberstudent from Compaq CQ5700F

I just want to begin this by saying that I don't imagine myself to be a 'computer person' but I am somewhat mechanically inclined and I can follow directions pretty well - I've always been able to get myself out of hot water when it comes to my computer. This announcement is just so that whoever looks at this knows that I have no idea what I'm doing, really - and anything not Windows is an unknown.

I want to install on both my PC and laptop, but I'm working with my PC first because I know it better.
My computer is a Compaq CQ5700F with Windows 7 Home Premium 2009 64 bit; AMD Athlon II x4 645 Processor; and 8 GB RAM.

I just did a clean install of Windows for the first time since I bought it. It's moving at the pace of a turtle instead of a snail now. YAY!

I downloaded uberstudent-3.0-xfce-amd64.iso.
I verified with with WinMD5Free.
I burned to a 4.7 GB DVD with Free ISO Burner.

I then restarted the computer. Uberstudent did not automatically boot so I pressed ESC - as far as I can tell that is the option for choosing where to boot from on my computer. The screen went black with a white flashing underscore in the upper left hand corner. After a minute or two the computer booted into Windows safe mode and gave me the system restore options. So, I restarted again thinking I pressed the wrong button. Nope - Esc it is. So I did it again, had the black screen again, and this time it didn't go into system restore it just booted straight into Windows.

I Googled the issue and I found information on UEFI vs BIOS. So, I followed these directions http://kb.parallels.com/en/115815 and I see Detected boot environment: BIOS, so that's not the problem.

I'm not sure what to do from here.

Thank you in advance for any help you can give me.

Author:  Stephen Ewen [ Sat Jul 27, 2013 2:22 am ]
Post subject:  [SOLVED] Booting into Uberstudent from Compaq CQ5700F

Teiganh wrote:
My computer is a Compaq CQ5700F

I downloaded uberstudent-3.0-xfce-amd64.iso.

I verified with with WinMD5Free.

I burned to a 4.7 GB DVD with Free ISO Burner.

I then restarted the computer. Uberstudent did not automatically boot so I pressed ESC - as far as I can tell that is the option for choosing where to boot from on my computer.

I restarted again thinking I pressed the wrong button. Nope - Esc it is.


According the documentation for your computer (HP bought out Compaq), Esc is not the key for reaching your BIOS configuration. You must press F10 or possibly F1.

Once you reach your BIOS configuration, set the the DVD drive as the 1st Boot Device. Once set in that way, there should be no issue booting in to the UberStudent disc.

Author:  Teiganh [ Sat Jul 27, 2013 4:37 pm ]
Post subject:  [SOLVED] Booting into Uberstudent from Compaq CQ5700F

Your reply is correct of course, and I do appreciate it. My friend came over last night and we figured out that the disk I used was faulty for some reason, so we re-burned onto a new disk and it worked perfectly. Thanks!

Author:  Stephen Ewen [ Sun Jul 28, 2013 6:28 am ]
Post subject:  [SOLVED] Booting into Uberstudent from Compaq CQ5700F

Cool, enjoy. :)

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/